I DN kan man läsa om falukorv. Det har testats ifall korven blir godare med mer kött. Kan bara själv säga att korven blir godare med mer kött i. Och speciellt i fall man kör den med ost, bostongurka, senap och potatismos.
Du behöver, 4-5 personer
600 gram falukorv, i skivor
ostkuber (hushåll), räkna med en på varje skiva falukorv
bostongurka, en matsked på varje skiva falukorv
smör/margarin
senap
Pappas potatismos
ca 1 kg potatisar, mjölig sort
salt
2 ägg
2 dl mjölk (vill du lyxa till det så använd matgrädde), varm
smör/margarin, ca 25-30 gram
Moset kan kryddas med svartpeppar (1-2 krm) och klippt persilja.
Gör så här:
Skala potatisen och koka den som vanligt i saltat vatten. Häll av vattnet när potatisen är färdig, gör dock inget ifall den bli lite "överkokt". Mosa potatisen, klicka i smör/margarin och rör runt. Rör ner äggen. Rör om ordentligt. Häll i den varma mjölken. Rör om med elvisp för fluffighet. Smaka av och tillsätt salt vid behov.
Ta fram en ugnsfast form och smöra den med lite margarin/smör. Varva falukorvsskivor, ostkuber och bostongurka i formen i en rund ring, smått omlott. Bäst blir ifall man inte skär loss skivorna, utan låter den sista biten vara - då kan man pressa ner ostkuber och bostongurka emellan. Pensla korven med senap. In i ugnen, 225 grader tills osten smält och korven fått lite "fart och färg", ca 20 minuter.
Servera med antingen kokta grönsaker eller en vanlig sallad.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar